Jeugd afdeling

jeugd harmonie D'accentjes

Onze jeugdafdeling bestaat uit een jeugdharmonie (D'accentjes) die opgesplitst is in 4 groepen:

  • Mini - Jeugd

  • Jeugd

  • Mini - Trommelkorps

  • Trommelkorps

de activiteiten gebeuren altijd samen enkel de repetities zijn op andere uren en/of locaties.

Mini - Jeugd

Wie ?

Iedereen die wilt beginnen met muziekschool volgen kan via de harmonie zich inschrijven en een instrument verkrijgen. Al deze jonge muzikantjes sluiten zich aan bij de mini jeugd in ruil voor het gebruik van het muziekinstrument.

Starten met muziekschool volgen gebeurd meestal op de leeftijd van het 1ste leerjaar maar je kan gerust ook nog later hiermee van start gaan.


Wanneer ?

De repetitie vind elke week plaats van 17:00 tot 17:45

Wat ?

Er wordt gerepeteerd aan een eigen zeer eenvoudig repertoire. De Kinderen leren op deze manier al op jonge leeftijd om samen te musiceren

- O.L.V. Peter Peeters -

Jeugd

Wie ?

Voor iedereen die muziekschool geeft gevolgd of nog volgt en al enkele jaren muziek speelt. Ook voor hen bestaat de mogelijkheid nog om een muziekinstrument van de harmonie te gebruiken. Bovendien kan je ook altijd de combinatie maken om zowel in de jeugd als in de harmonie te spelen.

Wanneer ?

De repetitie vind elke week op zaterdag plaats van 17:00 tot 17:45

Wat ?

Er wordt gerepeteerd aan een eigen repertoire die wordt gespeeld door de jeugd harmonie op het concert Daarnaast wordt er soms nog eens een moeilijk muziekstuk van de harmonie gerepeteerd zodat alle jeugdigen ook kunnen meespelen in de harmonie.

- O.L.V. Anne-Marie Ooghe -

Mini trommelkorps

Wie ?

Iedereen die wilt muziek spelen maar geen muziekschool kan of mag volgen is welkom bij ons in het mini trommelkorps. Je hebt dus geen muziekschool nodig om hier aan deel te mogen nemen maar dat mag natuurlijk wel.

Wanneer ?

DE trommelmars wordt aangeleerd in een lessenreeks van 10 lessen.

Wat ?

Je leert hier de basis en op het einde van het jaar kan je de trommelmars meespelen op de straat optredens. Na dit jaar mag je doorschuiven naar het volwaardige trommelkorps.

- O.L.V Wim Vanoverberghe & Danny Vanroose -

Trommelkorps

Wie ?

Iedereen die zijn opleiding als mini trommelaar geeft volbracht sluit zich daarna automatisch aan bij het trommelkorps.

Wanneer ?

Er is geen repetitie meer voor de trommelmars maar je bent altijd nog welkom bij de jeugd die elke zaterdag repeteert van 17:00 tot 18:45

Wat ?

Tijdens elk straatoptreden stap je mee in de optocht en wordt de trommelmars gespeeld. Bovendien kan je ter uitbreiding mee repeteren met de jeugd als slagwerker. Dit houdt in dat je op een zeer eenvoudige manier enkele ritme's aanleert en speelt op de kleine slagwerk instrumenten.